Skip to content Skip to footer

Tips van experts: wanneer u zilver moet kopen en verkopen

Home » Blogs » Zilver » Tips van experts: wanneer u zilver moet kopen en verkopen

Tips van experts: wanneer u zilver moet kopen en verkopen

Zilver, een gewaardeerde grondstof die bekend staat om zijn veelzijdigheid en blijvende aantrekkingskracht, is lange tijd een waardevol bezit geweest voor beleggers die op zoek zijn naar financieel succes. In dit artikel zullen we tips van experts verkennen voor het maximaliseren van de winst op de volatiele zilvermarkt door inzicht te krijgen in de optimale tijden om zilver te kopen en verkopen.

Dus laten we beginnen

Het eerste wat eerst. Voordat u zilver kopen of verkopen, is het van cruciaal belang om het verschil tussen fysiek en digitaal zilver te begrijpen. Hier is een overzicht:

Fysiek zilver:

Dit is het tastbare metaal dat je in je hand kunt houden. Het is verkrijgbaar in verschillende vormen, zoals staven, rondes of munten.

U bent verantwoordelijk voor het veilig opslaan ervan, wat een kluis of beveiligde opslagfaciliteiten kan inhouden (en hieraan zijn kosten verbonden).

Er zijn wel voordelen. U heeft volledige controle over uw zilver en kunt het eenvoudig verkopen aan een juwelier of particuliere koper.

Fysiek zilver kan ook een bescherming bieden tegen inflatie en economische onzekerheid.

Digitaal zilver:

Dit is een digitale weergave van fysiek zilver dat door een bedrijf is opgeslagen. Je bezit het metaal zelf niet echt.

Het is gemakkelijker om digitaal te kopen, verkopen en handelen. Sommige platforms staan zelfs fractioneel eigendom toe, zodat u in kleinere bedragen kunt investeren.

De opslag wordt verzorgd door de provider, waardoor deze kosten en veiligheidsrisico’s worden geëlimineerd. U vertrouwt er echter op dat het bedrijf uw zilver veilig bewaart en inwisseling verzoeken vervult als u het fysieke metaal wilt hebben.

Hier is een tabel met een samenvatting van de belangrijkste verschillen:

 

Functie

Fysiek Zilver

Digitaal Zilver

Vorm

Tastbaar metaal (staven, munten)

Digitale representatie

Opslag

Jouw verantwoordelijkheid (kluis, etc.)

Opgeslagen door de provider

Kopen/Verkopen

Vereist het vinden van een koper of juwelier

Makkelijker om digitaal te kopen, verkopen en verhandelen

Investeringbedrag

Vereist een grotere initiële investering

Kan worden gekocht in kleinere fracties

Waarom zilver overwegen?

 1. Rendementen: Historisch gezien heeft zilver veelbelovende rendementen laten zien, soms zelfs beter dan aandelen en andere activa.
 1. Waardeopslag: Net als goud heeft zilver bewezen zijn waarde in de loop van de tijd te behouden, waardoor beleggers een potentiële bron van winst worden geboden.
 1. Liquiditeit: De zilvermarkt is doorgaans liquide, wat betekent dat het gemakkelijk is om zilveren activa te kopen of verkopen zonder noemenswaardige prijsschommelingen.
 1. Lage correlatie: de waarde van zilver beweegt niet altijd synchroon met andere markten zoals aandelen, waardoor het een waardevolle bescherming tegen marktvolatiliteit vormt.
 1. Diversificatie: Investeren in zilver kan uw portefeuille diversifiëren, risico’s spreiden en mogelijk het rendement verhogen.

Het is echter essentieel om de risico's te erkennen die gepaard gaan met zilverinvesteringen:

 1. Gebrek aan cashflow: In tegenstelling tot aandelen genereert zilver geen cashflow. Beleggers vertrouwen er uitsluitend op dat ze het tegen een hogere prijs verkopen dan wat ze hebben betaald, wat niet altijd voorspelbaar is.
 1. Beperkte winstmogelijkheden: Hoewel aandelen meerdere manieren bieden om winst te maken (door koersstijging of hogere winsten), is beleggen in zilver vooral afhankelijk van de verkoop ervan tegen een hogere prijs.

Is dit nu het juiste moment om in zilver te beleggen?

Beleggers kunnen onder verschillende omstandigheden overwegen om in zilver te beleggen:

 

 1. Onevenwicht tussen vraag en aanbod: Als de vraag naar zilver het aanbod overtreft, kunnen de prijzen stijgen, wat een kans biedt voor investeerders.
 1. Gunstige marktomstandigheden: Wanneer een bedrijf dat zich bezighoudt met de productie of het gebruik van zilver een verbetering in zijn vooruitzichten ziet, kan dit een goed moment zijn om te investeren.
 1. Hedging tegen inflatie: Zilver kan, net als andere grondstoffen, dienen als afdekking tegen inflatie, waardoor de koopkracht behouden blijft tijdens economische onzekerheden.
 1. Portefeuille Diversificatie: Door zilver aan uw beleggingsmix toe te voegen, kunt u uw portefeuille diversifiëren, waardoor de algehele risicoblootstelling wordt verminderd.

Laten we nu beginnen met te weten of u echt in zilver moet investeren. Hier is de eenvoudige verdeling:

Zilver kan een interessante belegging zijn, maar het is niet one-size-fits-all. Hier volgen enkele aandachtspunten:

Zilver is in opkomst: Als de vraag naar zilver sneller groeit dan het aanbod, kan de prijs stijgen. Dit is misschien een goed moment om in te springen.

Company Plays:
Zie je een bedrijf dat de zilverproductie verhoogt of profiteren van de stijgende zilverprijzen? Investeren in hen zou een goede optie kunnen zijn. Zie het als investeren in de zilvermarkt, maar dan via een bedrijf.

Inflatie Heffing:
Bezorgd dat de inflatie uw spaargeld erodeert? Zilver kan, net als andere grondstoffen, een potentieel schild zijn. De waarde ervan heeft de neiging stabiel te blijven wanneer valuta’s verzwakken.

Portefeuille balans:
Heeft u veel geïnvesteerd in dingen die veel zilver gebruiken? Door zelf wat zilver te kopen, kun je de balans opmaken. Als de prijs van zilver stijgt, kan dit de verliezen op uw andere bezittingen compenseren.

Diversificatie:
Door grondstoffen zoals zilver aan uw portefeuille toe te voegen, kunt u uw risico spreiden. Dit betekent dat als andere beleggingen waarde verliezen, zilver dit kan compenseren.

Onthoud:
zilver kan een goede strategie zijn voor ervaren beleggers, maar beginners kunnen zich misschien beter eerst concentreren op het bouwen van een solide basis met andere beleggingen.

Niet alleen bij het kopen van zilver moet u op zaken letten, maar ook bij het verkopen van zilver.

Dus hier zijn:

5 dingen die u moet overwegen voordat u uit elkaar gaat

Denkt u erover om uw zilvercollectie te verzilveren? Hier zijn vijf belangrijke punten om over na te denken voordat u die glimmende zilveren staven, munten of sieraden verkoopt:

Ken de spotprijs voor zilver: Dit is de huidige marktwaarde van puur zilver per ounce. Controleer online bronnen of financieel nieuws voor de laatste spotprijs. Dit zal uw basis zijn voor het onderhandelen over een eerlijke verkoopprijs.

Begrijp de waarde van uw zilver: Niet al het zilver is gelijk geschapen. Voor verzamelobjecten zoals zeldzame munten of vintage sieraden kunnen factoren als staat, leeftijd en historische betekenis de waarde aanzienlijk beïnvloeden. Onderzoek uw specifieke artikelen om inzicht te krijgen in hun premie ten opzichte van de spotprijs.

Vind de juiste koper: denk na over uw opties. Lokale muntwinkels of pandjeshuizen kunnen handig zijn, maar ze bieden mogelijk lagere prijzen. Online marktplaatsen of veilinghuizen kunnen een breder publiek bereiken en mogelijk een betere deal binnenhalen, maar onderzoek vooraf hun tarieven en verkoopproces.

Verzamel documentatie (indien van toepassing): Voor waardevolle verzamelobjecten kan het hebben van echtheidscertificaten of taxaties van gerenommeerde bronnen uw onderhandelingspositie versterken en kopers verzekeren van de legitimiteit van uw zilver.

Breng de juiste spullen mee: wees voorbereid wanneer u een koper benadert. Neem uw zilver mee, samen met eventuele documentatie die u heeft. Als u sieraden verkoopt, neem dan de originele dozen of certificaten mee die u bij de aankoop heeft ontvangen. Een verzorgde en verzorgde presentatie kan een positieve indruk achterlaten.

Dat is alles voor vandaag, dus voordat u zilver verkopen antwerpen, zorg ervoor dat u deze dingen in gedachten houdt en een gerenommeerde koper of verkoper vertrouwt. Als u op zoek bent naar een plek om zilver te kopen of verkopen, vertrouw dan op Shemesh Goud

Profiteer vandaag nog van de beste deal voor zilver!!

Shemesh Goud helpt u bij het vinden van de beste deal voor zilver. Ons transparante beleid zorgt ervoor dat u niet met twijfels de deur uit gaat. En onze verschillende productcollecties zullen u ervan verzekeren dat u uw geld en tijd op de juiste plaats besteedt. Bezoek dus vandaag nog onze website.

FAQs

Online goud verkopen via Shemesh Goud kan een eenvoudig proces zijn. Als gerenommeerd platform gevestigd in Antwerpen, zijn wij gespecialiseerd in het kopen en verkopen van goud, zilver, horloges en diamanten. Onze gebruiksvriendelijke interface en ons veilige transactieproces maken het gemakkelijk voor u om uw goud met vertrouwen online te verkopen.

Bij Shemesh Goud geven we prioriteit aan de privacy en veiligheid van onze gebruikers. We hebben maatregelen genomen om ervoor te zorgen dat u uw goud kunt verkopen zonder spam te ontvangen. Ons platform maakt gebruik van beveiligde communicatiekanalen en beschermt uw persoonlijke gegevens. U kunt er zeker van zijn dat we spampreventie serieus nemen en ernaar streven om een probleemloze verkoopervaring te bieden.

De tijd die nodig is om een aanbod te ontvangen om online goud te verkopen, kan variëren, afhankelijk van het platform en de specifieke koper. Sommige online goudkopers bieden directe offertes op basis van de informatie die u over uw goud verstrekt, terwijl anderen u kunnen vragen de items ter beoordeling op te sturen voordat u een bod uitbrengt.

Bij Shemesh Goud begrijpen we dat tijd kostbaar is. We streven ernaar om onze klanten snel aanbiedingen te doen. Na het indienen van de nodige informatie over uw goud, is ons evaluatieproces efficiënt en gestroomlijnd. In de meeste gevallen kunt u binnen enkele dagen, zo niet eerder, een offerte verwachten.

Het online verkopen van goudstaven omvat meestal de volgende stappen:

 1. Onderzoek gerenommeerde kopers: Zoek naar vertrouwde online platforms of dealers, zoals Shemesh Goud die gespecialiseerd zijn in het kopen van goudbaren.
 2. Verzamel informatie over uw goudstaven: Noteer het gewicht, de zuiverheid en eventuele relevante markeringen of certificeringen die aan uw goudbaren zijn gekoppeld. Deze informatie zal helpen bij het bepalen van hun waarde.

 3. Vind het juiste platform of dealer: Kies een betrouwbaar platform of dealer, zoals Shemesh Goud, die een eenvoudig proces biedt voor het verkopen van goudbaren. Zorg ervoor dat ze een veilig systeem hebben voor het afhandelen van transacties.
 4. Aanbiedingen ontvangen en beoordelen: Zodra u de nodige informatie heeft verstrekt, zal de koper uw goudbaren beoordelen en een bod uitbrengen. Evalueer het aanbod op basis van marktprijzen en uw eigen onderzoek.

 5. Accepteer het aanbod en voltooi de transactie: Als u tevreden bent met het aanbod, volgt u de instructies van het platform om het te accepteren en door te gaan met de transactie. Dit kan inhouden dat de goudstaven veilig naar de koper worden verzonden en dat de betaling wordt ontvangen