Skip to content Skip to footer

De ultieme checklist voor het kopen van gouden sieraden

Home » Blogs » Goud » De ultieme checklist voor het kopen van gouden sieraden

De ultieme checklist voor het kopen van gouden sieraden

Gouden sieraden zijn altijd een symbool geweest van schoonheid, luxe en status, waardoor het voor veel kopers een aantrekkelijke keuze is. Het kopen van gouden sieraden kan echter overweldigend zijn, vooral voor starters. Deze uitgebreide gids is bedoeld om mensen die nieuw zijn bij Inkoop Goud Antwerpen Antwerpse sieraden te helpen door essentiële informatie over goud te geven, zodat ze een slimme aankoop kunnen doen.

Dus laten we beginnen

WAAROM GOUD?

Goud heeft eeuwenlang een speciale plaats in de menselijke geschiedenis ingenomen. Het wordt gewaardeerd om zijn schoonheid, duurzaamheid en zeldzaamheid. Dit is waarom goud de perfecte keuze kan zijn voor uw eerste aankoop van sieraden:

Klassieke schoonheid:
De warme glans van goud past bij een verscheidenheid aan huidtinten en -stijlen. Het raakt nooit uit de mode, waardoor uw sieraden een duurzame investering zijn.

Duurzaamheid:
Goud is een sterk metaal dat bestand is tegen dagelijkse slijtage. Met de juiste zorg kunnen uw gouden sieraden van generatie op generatie worden doorgegeven.

Beleggingspotentieel:
Goudprijzen hebben de neiging te fluctueren, maar historisch gezien hebben ze een gestage stijging laten zien. Uw gouden sieraden kunnen dus in de loop van de tijd waarde behouden.

Veelzijdigheid:
Goud is verkrijgbaar in verschillende kleuren en stijlen, zodat u stukken kunt vinden die bij uw persoonlijkheid en smaak passen.

 • Wat zijn de verschillende soorten goud (geel, wit, roze) en wat is het verschil?

Houd er bij het kopen van goud rekening mee dat niet al het goud gelijk is! Hier volgt een overzicht van de meest voorkomende soorten goud die in sieraden worden gebruikt:

Geel goud: het klassieke goud dat we allemaal kennen en waar we van houden. Het heeft een warme, zonnige tint die de meeste huidtinten flatteert.

Wit goud: Deze populaire keuze heeft een zilverwit uiterlijk en wordt vaak gebruikt voor verlovingsringen en diamanten sieraden. Witgoud is eigenlijk geelgoud gelegeerd met witte metalen zoals palladium of nikkel, waardoor het een koelere toon krijgt.

Roségoud: Een trendy en romantische optie. Roségoud heeft een zachtroze tint die ontstaat door geelgoud met koper te mengen. Het is een prachtige keuze voor degenen die de voorkeur geven aan een meer unieke en eigentijdse look.

 • SOORTEN GOUDEN SIERADEN

Verschil tussen gebruikte sieraden en nieuwe sieraden

Er komt veel kijken bij de aankoop van goud Antwerpen. Een grote beslissing is of je voor tweedehands sieraden of gloednieuwe bling gaat. Laten we de verschillen tussen de twee op een rij zetten, zodat u een weloverwogen keuze kunt maken:

 • Voorwaarde

Nieuwe sieraden: dit is als een nieuwe ervaring. Nieuwe sieraden zijn nog niet eerder gedragen, dus in onberispelijke staat. Het is glanzend, onberispelijk en klaar om te verblinden.

Tweedehands sieraden: Denk aan tweedehands sieraden als een vintage vondst. Het is eerder geliefd en gedragen, dus het kan enkele tekenen van slijtage vertonen. Dit kan het echter ook karakter en charme geven.

 • Prijs

Nieuwe sieraden: Zoals je zou verwachten, hangt aan nieuwe sieraden vaak een hoger prijskaartje. U betaalt voor die ongerepte perfectie en de zekerheid dat u iets compleet nieuws krijgt.

Tweedehands sieraden: Aan de andere kant kunnen tweedehands sieraden aanzienlijke besparingen opleveren. Omdat het niet vers van de productielijn komt, kun je vaak een mooi stuk bemachtigen voor een fractie van de nieuwprijs.

 • Verscheidenheid

Nieuwe Sieraden: Wanneer u kiest voor nieuwe sieraden, heeft u toegang tot de nieuwste ontwerpen en trends. Of je nu op zoek bent naar iets klassieks of geavanceerds, de kans is groter dat je het tussen de nieuwe collecties zult vinden.

Tweedehands sieraden: Tweedehands sieraden openen een schat aan stijlen uit verschillende tijdperken. Vintage stukken, retro-ontwerpen en unieke vondsten wachten op degenen die houden van een stukje geschiedenis met hun bling.

 • Milieu-impact

Nieuwe sieraden: Bij de productie van nieuwe sieraden worden vaak edelmetalen en edelstenen gewonnen, wat een aanzienlijke impact op het milieu kan hebben. Bovendien zijn er energie en hulpbronnen nodig voor productie en transport.

Tweedehands sieraden: Door te kiezen voor tweedehands sieraden geef je bestaande stukken een nieuw leven. Dit betekent dat er geen extra hulpbronnen worden gebruikt bij het maken van iets nieuws, waardoor het een duurzamere keuze wordt.

 • Verhaal en sentiment

Nieuwe sieraden: hoewel nieuwe sieraden de opwinding met zich meebrengen van het uitpakken van iets fris en glanzends, mist het misschien het gevoel voor geschiedenis en het verhaal dat tweedehands stukken met zich meebrengen.

Tweedehands sieraden: elk tweedehands sieraad heeft een verhaal te vertellen. Het kan onderdeel zijn geweest van een liefdesverhaal, een familiestuk of een dierbaar geschenk. Er schuilt een zekere charme in het dragen van iets met een verleden, wetende dat het een geschiedenis heeft en al eerder geliefd is.

Of je nu voor nieuwe of tweedehands sieraden gaat, hangt uiteindelijk af van je voorkeuren, budget en waarden. Nieuwe sieraden bieden onberispelijke perfectie en de nieuwste stijlen, terwijl tweedehands sieraden unieke vondsten, besparingen en duurzaamheid bieden. Wat je ook kiest, onthoud dat de schoonheid van sieraden niet alleen ligt in de schittering, maar ook in de verhalen die ze met zich meedragen.

 • Hoeveel kosten gouden sieraden doorgaans?

Gouden sieraden kunnen sterk variëren in prijs, afhankelijk van een aantal dingen, zoals de hoeveelheid gebruikt goud, het ontwerp en of het nieuw of tweedehands is.

Nieuwe gouden sieraden: Als u gouden Antwerpse sieraden in een winkel koopt, kan de prijs variëren van honderd dollar tot duizenden dollars. Eenvoudige stukken zoals een kleine gouden hanger kunnen rond de $ 100 kosten, terwijl luxere dingen zoals een grote gouden ketting met diamanten duizenden kunnen kosten.

Tweedehands gouden sieraden: Tweedehands of tweedehands gouden sieraden kunnen goedkoper zijn dan het kopen van nieuwe, meestal variërend van ongeveer $ 20 tot een paar honderd dollar. Misschien vind je een coole vintage ring of armband voor een fractie van de oorspronkelijke prijs. Het is net zoiets als het kopen van een gebruikte auto: hij is nog steeds van goede kwaliteit, maar hij is al eerder in bezit geweest.

BUDGETTIPS VOOR HET KOPEN VAN GEBRUIKTE SIERADEN EN NIEUWE SIERADEN

Hier zijn enkele budgettips voor het kopen van zowel tweedehands als nieuwe sieraden:

 • Tweedehands sieraden:

Doe je onderzoek: Voordat je je gaat verdiepen in het kopen van tweedehands sieraden, moet je even de tijd nemen om onderzoek te doen naar het type sieraad dat je wilt, de marktwaarde ervan en de gemeenschappelijke kenmerken van authentieke stukken. Dit helpt u goede deals te identificeren en oplichting te voorkomen.

Winkel bij gerenommeerde verkopers: Zoek naar vertrouwde verkopers of platforms die bekend staan om het verkopen van authentieke tweedehands sieraden. Dit kunnen gerenommeerde online marktplaatsen, veilinghuizen of lokale juweliers zijn met goede recensies en certificeringen.

Inspecteer zorgvuldig: Wanneer u een stuk vindt dat u bevalt, inspecteer het dan zorgvuldig op eventuele schade, tekenen van slijtage of mogelijke reparaties die nodig zijn. Controleer op kenmerken of stempels die de zuiverheid en authenticiteit van het metaal aangeven.

Onderhandelen: Aarzel niet om over de prijs te onderhandelen. Omdat tweedehands sieraden al in bezit zijn , staan verkopers mogelijk meer open voor onderhandelingen. Beleefd onderhandelen kan soms tot aanzienlijke kortingen leiden.

Overweeg vintage of antieke stukken: Vintage en antieke sieraden hebben vaak unieke ontwerpen en kunnen goedkoper zijn in vergelijking met gloednieuwe stukken. Bovendien kunnen ze in de loop van de tijd in waarde blijven stijgen, waardoor ze een goede investering zijn.

 • Nieuwe sieraden:

Stel een budget vast: Voordat u nieuwe sieraden gaat kopen, moet u bepalen hoeveel u bereid bent uit te geven. Door een budget in te stellen, beperkt u uw opties en voorkomt u dat u te veel geld uitgeeft.

Vergelijk prijzen: Neem geen genoegen met het eerste stuk dat u ziet. Ontdek verschillende winkels en online retailers om prijzen voor vergelijkbare artikelen te vergelijken. Mogelijk vindt u hetzelfde of een soortgelijk stuk elders voor een lagere prijs.

Zoek naar uitverkoop en kortingen: Houd uitverkoop, promoties en kortingen in de gaten die worden aangeboden door juweliers. Tijdens de feestdagen of speciale evenementen kunt u vaak geweldige aanbiedingen vinden.

Denk op de lange termijn: Hoewel het verleidelijk kan zijn om trendy sieraden te kopen, kunt u overwegen om te investeren in tijdloze stijlen die u jarenlang kunt dragen. Klassieke ontwerpen zijn veelzijdig en raken nooit uit de mode, waardoor ze een slimme langetermijninvestering zijn.

Door deze tips te volgen, kunt u weloverwogen beslissingen nemen of u tweedehands gouden Antwerpse of nieuwe sieraden koopt, en dat allemaal binnen uw budget.

 • Wat is karaat (kt) en welke invloed heeft dit op de prijs van gouden sieraden?

Houd bij het kopen van goud rekening met enkele termen zoals Karat. Karat is een maatstaf voor de zuiverheid van goud. Het wordt vaak afgekort als “kt” of “k”. Dit is hoe het werkt:

Zuiverheid: Karat meet de hoeveelheid puur goud in een sieraad ten opzichte van andere metalen. 24kt goud wordt bijvoorbeeld als puur goud beschouwd, terwijl 18kt goud 75% goud en 25% andere metalen zoals koper of zilver bevat.

Duurzaamheid: Puur goud (24kt) is zacht, dus het wordt vaak gemengd met andere metalen om het duurzamer te maken voor sieraden. Hoe hoger het karaat, hoe zachter het goud, dus lager karaats goud (zoals 14kt of 18kt) wordt vaker gebruikt voor sieraden omdat het sterker is.

Prijs: Omdat goud van hoger karaat meer puur goud bevat, is het over het algemeen duurder. Een stuk goud van 24 karaat kost dus meer dan een stuk goud van 18 karaat met hetzelfde gewicht, omdat er meer goud in zit.

Kleur: Het karaat goud kan ook de kleur beïnvloeden. Hoger karaats goud heeft doorgaans een rijkere gele kleur, terwijl lager karaats goud iets lichter kan lijken of een andere tint kan hebben vanwege de andere metalen die erin zijn gemengd.

Dus als u gouden sieraden koopt, kan het begrijpen van de karaat u helpen de zuiverheid, duurzaamheid en prijs ervan in te schatten.

 • Wat betekenen de verschillende kenmerken van gebruikte gouden sieraden?

Wanneer u op zoek bent naar tweedehands gouden sieraden, is het van essentieel belang dat u begrijpt welke kenmerken u tegen kunt komen. Deze kleine stempels of gravures vertellen je over de zuiverheid van het goud en waar het vandaan komt. Laten we een paar veel voorkomende kenmerken opsommen en wat ze betekenen:

Karat-markeringen: Mogelijk ziet u cijfers als 10k, 14k of 18k op uw gouden sieraden gestempeld. Deze cijfers vertellen u het percentage puur goud in het stuk. 14k betekent bijvoorbeeld 58,3% puur goud, terwijl 18k 75% puur goud betekent. Hoe hoger het getal, hoe zuiverder het goud.

Maker’s Mark: Dit is als een handtekening van de sieradenmaker. Het kan een symbool, initialen of een naam zijn. Als u de maker kent, kunt u inzicht krijgen in de kwaliteit en het vakmanschap van het stuk. Enkele bekende sieradenmakers zijn Tiffany & Co., Cartier en Bulgari.

Je ziet een ring gemarkeerd met “10k” met een symbool dat je niet herkent. Dit geeft aan dat het 41,7% puur goud is, maar zonder de maker te kennen, moet je het vakmanschap wellicht nauwkeurig inspecteren om de kwaliteit ervan te beoordelen.

Keurmerk voor goudgehalte: In sommige landen zijn er specifieke symbolen of letters die het goudgehalte aangeven. In de Verenigde Staten ziet u bijvoorbeeld ‘GF’ voor ‘goldfilled’ of ‘GP’ voor ‘gold-plated’. Deze stukken zijn geen massief goud, maar hebben een laagje goud over een ander metaal.

Land van herkomst: dit geeft aan waar het stuk is gemaakt. Verschillende landen hebben hun eigen keurmerksystemen. Britse gouden sieraden zijn bijvoorbeeld vaak voorzien van een kroon symbool samen met een nummer dat de zuiverheid van het goud aangeeft.

Keurmerk van het keuringsbureau: In sommige landen moeten gouden sieraden worden getest en afgestempeld door een officieel keuringsbureau om de zuiverheid ervan te garanderen. In Groot-Brittannië kunt u bijvoorbeeld markeringen tegenkomen van testbureaus zoals het London Assay Office of Birmingham Assay Office. Deze merktekens stellen kopers gerust over de kwaliteit van het goud.

Als u deze kenmerken begrijpt, kunt u weloverwogen beslissingen nemen bij het kopen van tweedehands gouden sieraden, zodat u zowel kwaliteit als waar voor uw geld krijgt.

Faq’s

Welke vragen moet ik aan de verkoper stellen voordat ik tweedehands gouden sieraden koop? 

Conditie:
Informeer naar de staat van het sieraad. Zijn er krassen, deuken of andere beschadigingen? Dit helpt u te begrijpen of er reparatie of polijsten nodig is.

Herkomst en authenticiteit:
Vraag de verkoper naar de herkomst van de sieraden. Waar kwam het vandaan? Is het geverifiëerd door een professional? Als u de geschiedenis van het stuk kent, kunt u vertrouwen krijgen in de authenticiteit ervan.

Vraag of er documentatie is waaruit blijkt dat de sieraden echt goud zijn. Documentatie zoals echtheidscertificaten of kwantitieten kunnen waardevol zijn bij het verifiëren van de kwaliteit van het stuk.

Retourbeleid en reparaties:

Lees meer over het retourbeleid van de verkoper. Kunt u het sieraad retourneren als het niet is wat u ervan had verwacht of als het niet naar wens is? Als u vooraf het retourbeleid kent, kunt u later mogelijke kopzorgen besparen.

Vraag ook naar reparatiemogelijkheden. Als het sieraad na aankoop gerepareerd of aangepast moet worden, kun je het dan terugbrengen naar de verkoper? Als u weet waar u aan toe bent met betrekking tot reparaties, kunt u het stuk op de lange termijn behouden.

Wat zijn mijn betalingsmogelijkheden bij het kopen van tweedehands gouden sieraden?

Contant:
U kunt contant betalen als u het bedrag bij de hand heeft.

Creditcard:
Veel verkopers accepteren creditcards, waardoor u een aankoop kunt doen zonder een grote som contant geld bij u te hebben.

Afbetalingsplannen:
Sommige verkopers bieden afbetalingsplannen aan waarbij u in de loop van de tijd kleinere bedragen kunt betalen. Wees echter voorzichtig met rentetarieven en voorwaarden.

Bankoverschrijving:
Mogelijk hebt u ook de mogelijkheid om geld rechtstreeks van uw bankrekening naar de rekening van de verkoper over te maken.

Moet ik een betalingsbewijs krijgen als ik tweedehands gouden sieraden koop?

Ja, het is belangrijk om een betalingsbewijs te krijgen als u tweedehands gouden sieraden koopt. 
Kwanties dienen als aankoopbewijs, wat nodig is voor retourneren of ruilen. Ze helpen u ook als u een verzekeringsclaim moet indienen of voor taxatie doeleinden.

Hoe moet ik gebruikte gouden sieraden bewaren?

Houd het gescheiden:
bewaar elk gouden sieraad afzonderlijk om krassen en verwarring te voorkomen. U kunt kleine sieraden zakjes, zachte stoffen zakjes of zelfs afzonderlijke compartimenten in een juwelendoos gebruiken. Dit voorkomt dat de stukken tegen elkaar wrijven, wat na verloop van tijd schade kan veroorzaken.

Vermijd vocht:
Vocht kan goud aantasten en ervoor zorgen dat het zijn glans verliest. Bewaar uw gouden sieraden op een droge plaats, uit de buurt van vocht, zoals een juwelendoos of lade. Bewaar hem niet in de badkamer, omdat het vocht van de douche het metaal kan aantasten.

Schoonmaken vóór opslag: Voordat u uw gebruikte gouden sieraden opbergt, moet u ervoor zorgen dat deze schoon en droog zijn. Gebruik een zachte doek om vuil en olie voorzichtig van het oppervlak te vegen. Indien nodig kunt u ook een oplossing van milde zeep en water gebruiken om hem schoon te maken, maar zorg ervoor dat u hem goed droogt voordat u hem opbergt.

Regelmatige inspectie:
Inspecteer uw opgeslagen gouden sieraden regelmatig op tekenen van verkleuring, verkleuring of schade. Als u problemen opmerkt, onderneem dan de nodige stappen om het onderdeel onmiddellijk schoon te maken of te repareren. Dit helpt voorkomen dat eventuele schade in de loop van de tijd verergert en zorgt ervoor dat uw sieraden langer in goede staat blijven.

Kunnen gebruikte gouden sieraden worden vergroot of gerepareerd?

Absoluut! Gebruikte gouden sieraden kunnen vaak worden vergroot of gerepareerd, net als gloednieuwe stukken. Sieraden Reparatiewerkplaatsen of goudsmeden kunnen de maat van ringen aanpassen, kapotte kettingen repareren, ontbrekende stenen vervangen of krassen polijsten om uw gebruikte sieraden er zo goed als nieuw uit te laten zien. Ze zijn professionals in het omgaan met goud, dus aarzel niet om uw gebruikte sieraden naar hen toe te brengen voor eventuele reparaties of aanpassingen.

Wat moet ik doen als ik later besluit mijn gebruikte gouden sieraden te verkopen?

Tweedehands gouden sieraden verkopen is helemaal goed te doen! Je hebt hier een paar opties. Ten eerste kun je het verkopen aan juweliers of pandjeshuizen die goud kopen. Ze beoordelen de waarde ervan op basis van factoren als zuiverheid, gewicht en huidige marktprijzen. Een andere optie is online verkopen via platforms zoals eBay, Etsy of gespecialiseerde sites voor de wederverkoop van sieraden. Zorg ervoor dat u uw onderzoek doet en aanbiedingen vergelijkt om de beste deal te krijgen. Het verkopen van tweedehands gouden sieraden kan een geweldige manier zijn om wat extra geld te verdienen of om te upgraden naar nieuwe sieraden.

Zijn tweedehands gouden sieraden een goede investering?

Nou, het hangt ervan af wat je bedoelt met ‘investering’. Als u overweegt om in goud te beleggen omdat het in de loop van de tijd in waarde kan stijgen, zijn tweedehands gouden sieraden wellicht niet de beste keuze. De waarde van sieraden wordt vaak beïnvloed door factoren als ontwerp, vakmanschap en merk, en niet alleen door het goudgehalte. Als u echter op zoek bent naar mooie sieraden tegen lagere kosten dan wanneer u gloednieuwe sieraden koopt, kunnen tweedehands gouden sieraden een fantastische optie zijn. Je kunt unieke stukken met karakter en geschiedenis vinden, terwijl je tegelijkertijd wat geld bespaart in vergelijking met het kopen van nieuwe. Hoewel gebruikte gouden sieraden in financiële zin misschien geen traditionele investering zijn, kan het toch een waardevolle en lonende aankoop zijn.

Glans als goud!!

Wilt u in goud beleggen? Ontdek Shemesh Goud voor eenvoudig kopen en verkopen. Met onze deskundige begeleiding is het nemen van slimme beslissingen een fluitje van een cent, zodat u het meeste uit uw investering haalt. Bekijk bovendien onze luxe horloge- en diamantcollectie voor extra stijl en verfijning. Onze ongecompliceerde aanpak maakt het Inkoop Goud Antwerpen eenvoudig en probleemloos. Shemesh Goud staat voor u klaar met praktisch advies en topservice. Mis de kans niet om uw vermogen te laten groeien met een tijdloze investering in goud, ondersteund door onze vertrouwde expertise. Bezoek Shemesh Goud vandaag nog en laat uw geld voor u werken!

FAQs

Online goud verkopen via Shemesh Goud kan een eenvoudig proces zijn. Als gerenommeerd platform gevestigd in Antwerpen, zijn wij gespecialiseerd in het kopen en verkopen van goud, zilver, horloges en diamanten. Onze gebruiksvriendelijke interface en ons veilige transactieproces maken het gemakkelijk voor u om uw goud met vertrouwen online te verkopen.

Bij Shemesh Goud geven we prioriteit aan de privacy en veiligheid van onze gebruikers. We hebben maatregelen genomen om ervoor te zorgen dat u uw goud kunt verkopen zonder spam te ontvangen. Ons platform maakt gebruik van beveiligde communicatiekanalen en beschermt uw persoonlijke gegevens. U kunt er zeker van zijn dat we spampreventie serieus nemen en ernaar streven om een probleemloze verkoopervaring te bieden.

De tijd die nodig is om een aanbod te ontvangen om online goud te verkopen, kan variëren, afhankelijk van het platform en de specifieke koper. Sommige online goudkopers bieden directe offertes op basis van de informatie die u over uw goud verstrekt, terwijl anderen u kunnen vragen de items ter beoordeling op te sturen voordat u een bod uitbrengt.

Bij Shemesh Goud begrijpen we dat tijd kostbaar is. We streven ernaar om onze klanten snel aanbiedingen te doen. Na het indienen van de nodige informatie over uw goud, is ons evaluatieproces efficiënt en gestroomlijnd. In de meeste gevallen kunt u binnen enkele dagen, zo niet eerder, een offerte verwachten.

Het online verkopen van goudstaven omvat meestal de volgende stappen:

 1. Onderzoek gerenommeerde kopers: Zoek naar vertrouwde online platforms of dealers, zoals Shemesh Goud die gespecialiseerd zijn in het kopen van goudbaren.
 2. Verzamel informatie over uw goudstaven: Noteer het gewicht, de zuiverheid en eventuele relevante markeringen of certificeringen die aan uw goudbaren zijn gekoppeld. Deze informatie zal helpen bij het bepalen van hun waarde.

 3. Vind het juiste platform of dealer: Kies een betrouwbaar platform of dealer, zoals Shemesh Goud, die een eenvoudig proces biedt voor het verkopen van goudbaren. Zorg ervoor dat ze een veilig systeem hebben voor het afhandelen van transacties.
 4. Aanbiedingen ontvangen en beoordelen: Zodra u de nodige informatie heeft verstrekt, zal de koper uw goudbaren beoordelen en een bod uitbrengen. Evalueer het aanbod op basis van marktprijzen en uw eigen onderzoek.

 5. Accepteer het aanbod en voltooi de transactie: Als u tevreden bent met het aanbod, volgt u de instructies van het platform om het te accepteren en door te gaan met de transactie. Dit kan inhouden dat de goudstaven veilig naar de koper worden verzonden en dat de betaling wordt ontvangen