Skip to content Skip to footer

De Beste Manieren om Goud te Kopen in 2023: Een Koopgids

Home » Blogs » Goud » De Beste Manieren om Goud te Kopen in 2023: Een Koopgids

De Beste Manieren om Goud te Kopen in 2023: Een Koopgids

Als je ooit hebt overwogen om te investeren in goud maar het proces een beetje verwarrend vond, ben je niet alleen. In deze gids zijn we hier om de reis voor jou te vereenvoudigen en praktische tips te geven om ervoor te zorgen dat jouw goudaankoop soepel verloopt in 2024.

Hier zijn essentiële tips om je door het proces
Inkoop goud te leiden, zodat je goed bent uitgerust om geïnformeerde beslissingen te nemen. Laten we er samen induiken.

WAAROM ALLEEN GOUD?

Mensen worden om verschillende goede redenen aangetrokken tot goud. Hier zijn drie belangrijke factoren die goud een aantrekkelijke investering maken:

Opbrengsten: Goud heeft een geschiedenis van het leveren van rendementen die op bepaalde momenten zowel aandelen als obligaties hebben overtroffen. Hoewel het ze niet altijd overtreft, is zijn staat van dienst opmerkelijk.

Liquiditeit: Op goud gebaseerde activa bieden het voordeel van gemakkelijke omzetting naar contant geld. Deze liquiditeit zorgt ervoor dat beleggers hun goudbezittingen snel in geld kunnen omzetten wanneer dat nodig is.

Lage correlaties: Goud beweegt vaak onafhankelijk van aandelen en obligaties. Wanneer traditionele investeringen ups en downs ervaren, kan goud een andere weg volgen. Dit unieke gedrag maakt goud een mogelijke hedge, die stabiliteit biedt tijdens marktfluctuaties.

SOORTEN FYSIEK GOUD

Houd je aan het kopen van echt goud in de vorm van munten of staven. Kiezen voor fysiek goud zorgt voor een veiligere en betrouwbaardere investering, vooral gezien zijn rol als een betrouwbaar vangnet te midden van monetaire onzekerheden. Laat je niet misleiden door de aantrekkingskracht van verschillende beschikbare opties, aangezien deze mogelijk geen daadwerkelijk bezit van fysiek goud garanderen, een feit dat vaak verborgen is in de kleine lettertjes.

Hoewel goud een slimme toevoeging kan zijn aan je financiële strategie, bieden niet alle wegen hetzelfde niveau van beveiliging. Voordat je erin duikt, ga zorgvuldig door de voorwaarden van mogelijke investeringen. Zoek naar details over fysieke levering, zoals specifieke markeringen of keurmerken op goudstaven. Mijd deals die contante afwikkelingen noemen als je streeft naar echt eigendom en gemoedsrust in je goudinvesteringsreis.

In samenvatting:

Fysiek goud, in welke vorm dan ook, is een tastbare activa die je in je hand kunt houden. 
Het bezitten van fysiek goud elimineert de mogelijkheid van tegenpartijrisico, wat gemoedsrust biedt in je investeringsreis.

SOORTEN FYSIEK GOUD

Goudstaven:

Goudstaven zijn vaak de meest kosteneffectieve manier om fysiek goud te kopen. 
Gecategoriseerd als bullion als het ongeveer 99,5% puur goud of hoger is, worden goudstaven wereldwijd verhandeld in grote hubs zoals Londen en Hong Kong.

Moderne Bullionmunten en Goudstaven:

Overheden geven gouden bullionmunten specifiek uit voor beleggingsdoeleinden. 
Voorbeelden zijn de Amerikaanse Gold Eagle, de Canadese Gold Maple Leaf, de Chinese Gold Panda en meer. Bullionmunten en goudstaven worden meestal verkozen voor individuele pensioenrekeningen (IRA’s).

Verzamelbare Gouden Munten:

Antieke of semi-numismatische gouden munten, daterend van vóór 1933, zijn gewild bij verzamelaars en beleggers. 
Voorbeelden zijn de Britse Gold Sovereigns, 20 Franse gouden munten en pre-1933 Amerikaanse gouden munten zoals de Double Eagle. Houd je aan munten of staven voor kosteneffectievere goudaankopen.

Goudsieraden als Investering:

Naast staven en munten biedt het kopen van goudsieraden een unieke investeringsmogelijkheid. 
Goudsieraden hebben zowel sentimentele als intrinsieke waarde, waardoor het een tastbare en draagbare investering is. Het kiezen van tijdloze en goed vervaardigde stukken zorgt ervoor dat je goudsieraden zowel een versiering als een financiële activa kunnen zijn.

DE GOUDPRIJS

Voordat je in het kopen van goud duikt, is het cruciaal om de huidige goudprijs te kennen. Dit is in feite de realtime waarde van goud op de markt. Kijk rond en vergelijk prijzen die worden aangeboden door verschillende handelaren. Dit helpt ervoor te zorgen dat je niet meer betaalt dan wat eerlijk is.

Let op de premies en kosten:

Houd de premies en kosten in de gaten. Dit zijn extra kosten die snel kunnen oplopen en van invloed kunnen zijn op je algehele investering. Houd je aan gouden munten waarvan de waarden dicht bij de goudprijs liggen. Op deze manier kun je onnodige klappen voor je investeringskapitaal vermijden.

Houd rekening met extra kosten:

Bij het omgaan met fysieke goudactiva, verwacht extra kosten zoals fabricagekosten (voor productie) en makelaarskosten als er een dealer betrokken is vóór de levering. Het kennen en overwegen van deze kosten van tevoren kan je behoeden voor onverwachte verrassingen.

Stel een budget in:

Het is een goed idee om een budget in gedachten te hebben. Investeer niet meer dan 5-6% boven de goudprijs, vooral bij het kopen van goudstaven in winkels of online winkels. Dit helpt je binnen je financiële comfortzone te blijven.

Wees voorzichtig met Overbetalen:

Overbetalen is iets om op te letten. Blijf op de hoogte van de huidige marktomstandigheden en trends. Deze kennis stelt je in staat om slimme beslissingen te nemen en te voorkomen dat je meer uitgeeft dan nodig is.

Laatste Gedachten

Samengevat, een verstandige goudkoper zijn houdt in dat je alles in de gaten houdt wat te maken heeft met het
inkoop goud Antwerpen. Door deze aanwijzingen te volgen, ben je op weg naar het maken van geïnformeerde en financieel verstandige goudinvesteringen.

Bling met een Budget!!

Op zoek om goud te kopen of verkopen? Vertrouw op Shemesh Goud. Hier is waarom: Betrouwbaarheid: Shemesh Goud is een naam waarop je kunt vertrouwen in de goudhandel.

Transparantie:
Onze transacties zijn duidelijk en rechtlijnig, zodat je precies weet wat je krijgt.

Eerlijke Deals:
Wij geloven in eerlijke prijzen, zodat je de ware waarde voor je goud krijgt.

Klanttevredenheid:
Onze prioriteit is jouw tevredenheid, waardoor elke deal soepel en betrouwbaar verloopt.

Kies Shemesh Goud voor jouw goudbehoeften.

 

FAQs

Online goud verkopen via Shemesh Goud kan een eenvoudig proces zijn. Als gerenommeerd platform gevestigd in Antwerpen, zijn wij gespecialiseerd in het kopen en verkopen van goud, zilver, horloges en diamanten. Onze gebruiksvriendelijke interface en ons veilige transactieproces maken het gemakkelijk voor u om uw goud met vertrouwen online te verkopen.

Bij Shemesh Goud geven we prioriteit aan de privacy en veiligheid van onze gebruikers. We hebben maatregelen genomen om ervoor te zorgen dat u uw goud kunt verkopen zonder spam te ontvangen. Ons platform maakt gebruik van beveiligde communicatiekanalen en beschermt uw persoonlijke gegevens. U kunt er zeker van zijn dat we spampreventie serieus nemen en ernaar streven om een probleemloze verkoopervaring te bieden.

De tijd die nodig is om een aanbod te ontvangen om online goud te verkopen, kan variëren, afhankelijk van het platform en de specifieke koper. Sommige online goudkopers bieden directe offertes op basis van de informatie die u over uw goud verstrekt, terwijl anderen u kunnen vragen de items ter beoordeling op te sturen voordat u een bod uitbrengt.

Bij Shemesh Goud begrijpen we dat tijd kostbaar is. We streven ernaar om onze klanten snel aanbiedingen te doen. Na het indienen van de nodige informatie over uw goud, is ons evaluatieproces efficiënt en gestroomlijnd. In de meeste gevallen kunt u binnen enkele dagen, zo niet eerder, een offerte verwachten.

Het online verkopen van goudstaven omvat meestal de volgende stappen:

  1. Onderzoek gerenommeerde kopers: Zoek naar vertrouwde online platforms of dealers, zoals Shemesh Goud die gespecialiseerd zijn in het kopen van goudbaren.
  2. Verzamel informatie over uw goudstaven: Noteer het gewicht, de zuiverheid en eventuele relevante markeringen of certificeringen die aan uw goudbaren zijn gekoppeld. Deze informatie zal helpen bij het bepalen van hun waarde.

  3. Vind het juiste platform of dealer: Kies een betrouwbaar platform of dealer, zoals Shemesh Goud, die een eenvoudig proces biedt voor het verkopen van goudbaren. Zorg ervoor dat ze een veilig systeem hebben voor het afhandelen van transacties.
  4. Aanbiedingen ontvangen en beoordelen: Zodra u de nodige informatie heeft verstrekt, zal de koper uw goudbaren beoordelen en een bod uitbrengen. Evalueer het aanbod op basis van marktprijzen en uw eigen onderzoek.

  5. Accepteer het aanbod en voltooi de transactie: Als u tevreden bent met het aanbod, volgt u de instructies van het platform om het te accepteren en door te gaan met de transactie. Dit kan inhouden dat de goudstaven veilig naar de koper worden verzonden en dat de betaling wordt ontvangen