Skip to content Skip to footer

5 eenvoudige en veilige manieren om goud te kopen of verkopen in 2024

Home » Blogs » Goud » 5 eenvoudige en veilige manieren om goud te kopen of verkopen in 2024

5 eenvoudige manieren om goud te kopen of verkopen in 2024

Weet je nog hoe de wereldwijde pandemie van 2020 levens wereldwijd deed schudden? Net zo gemakkelijk kan één enkele grote gebeurtenis uw investeringsplannen verstoren. Daarom is het kiezen van de juiste beleggingsmethode van cruciaal belang om uw inkomsten veilig te stellen. Hoewel er veel opties zijn, schittert goud als een veilig toevluchtsoord.

Zelfs in moeilijke tijden steeg goud voortdurend in waarde.

Volgens een verklaring van de Wereldbank heeft de COVID-19-pandemie geleid tot een stormloop naar investeringen in veilige havens zoals goud, waardoor de prijzen naar recordhoogtes zijn gestegen. Deze vraag werd aangewakkerd door de mondiale onzekerheid en zwakke economieën, waarbij de lage Amerikaanse rentetarieven goud nog aantrekkelijker maakten, zoals gerapporteerd door Bloomberg.

Goud heeft zijn veerkracht bewezen, zelfs in het licht van een wereldwijde pandemie, en zal in de toekomst een toevluchtsoord blijven bieden. Nu u weet waar u moet beleggen, volgen hier enkele tips en trucs om
Goud kopen of verkopen.

WEET WAT JE WILT:

De informatie over het kopen en verkopen van goud werd eenvoudiger gemaakt:

Het kiezen van de beste manier om goud te kopen of verkopen hangt van een paar dingen af:

Waarom u investeert: Bent u op zoek naar iets veiligs om vast te houden in moeilijke economische tijden, of hoopt u winst te maken als de goudprijs stijgt?

Hoeveel risico kunt u aan? Fysiek goud is een veiligere gok, maar het kan een veilige opslag vereisen. Het biedt grotere winsten, maar er zijn een paar dingen waar u rekening mee moet houden. 

Hoe snel u het geld nodig heeft: Het kan enige tijd duren voordat fysiek goud is verkocht. Dus als u fysiek goud vasthoudt, zoek dan naar platforms zoals Shemesh Goud waarmee u snel kunt verkopen.

GEBRUIKT VERSUS NIEUW GOUD

Wanneer u besluit om goud te kopen of verkopen, moet u weten welke de meeste winst oplevert:

Nee, tweedehands gouden voorwerpen kopen is niet hetzelfde als nieuwe kopen. Hier zijn enkele belangrijke verschillen:

Prijs:
Tweedehands goud is over het algemeen goedkoper dan nieuw goud. U kunt tot 50% besparen op de prijs van een stuk door tweedehands te kopen.

Selectie:
Mogelijk vindt u een bredere selectie aan stijlen en ontwerpen als u tweedehands goud koopt, omdat er veel unieke stukken verkrijgbaar zijn.

Conditie:
Tweedehands goud kan krassen, deuken of andere tekenen van slijtage vertonen. Het is belangrijk om het artikel zorgvuldig te inspecteren voordat u het koopt.

Geschiedenis:
Mogelijk kent u de geschiedenis van een tweedehands gouden voorwerp niet. Het is mogelijk dat het wordt gestolen of beschadigd.

Hier zijn 4 dingen waar u op moet letten bij het kopen van tweedehands goud:

Keurmerk: Zoek naar een keurmerk op het sieraad. Dit is een stempel die de zuiverheid van het goud aangeeft. In India bijvoorbeeld keurt het Bureau of Indian Standards (BIS) gouden sieraden goed. Deze kunnen variëren, dus het is belangrijk om bekend te zijn met de verschillende markeringen die kunnen worden gebruikt.

Zuiverheid: De zuiverheid van goud wordt gemeten in karaat (KT). 24KT is puur goud, maar de meeste sieraden zijn gemaakt van 18KT of 14KT goud, een mengsel van goud en andere metalen.

Conditie: Inspecteer het sieraad zorgvuldig op eventuele schade, zoals krassen, deuken of kapotte sluitingen.

Gerenommeerde verkoper: Koop tweedehands goud van een gerenommeerde verkoper, zoals Shemesh Goud. Wij houden de zaken transparant tegenover onze klanten en voorzien u van een certificaat van echtheid en een retourbeleid.

Hier zijn 4 dingen waar u op moet letten bij het verkopen van tweedehands goud:

Nu u weet waar u op moet letten bij het kopen van goud. Het is tijd om te weten wat u kunt doen als u overweegt uw goud te verkopen. 

Het verkopen van tweedehands goud kan een geweldige manier zijn om op te ruimen en wat geld te verdienen, maar u wilt er zeker van zijn dat u een eerlijke prijs krijgt. Hier leest u waar u rekening mee moet houden:

 1. Weet wat je hebt: zoek naar een kleine stempel op je stuk, zoals ’14k’ of ’18k’, die aangeeft hoeveel goud er in de mix zit. Hogere karaats betekent meer goud en meestal meer geld in uw zak. Als er geen postzegel is, geen zorgen! Je kunt goudtestkits online of bij sommige juweliers vinden, of je kunt dit bij een gerenommeerd bedrijf laten controleren.

 2. Houd de huidige goudprijzen in de gaten: Goudprijzen zijn net als het weer: ze veranderen altijd! Voordat u verkoopt, moet u snel online zoeken of contact opnemen met gerenommeerde pandjeshuizen of goudkopers om de huidige marktprijs per gram voor uw goud in karaat te zien. Zo heb je een goed beeld van wat redelijk is en kom je niet voor verrassingen te staan bij een laag bod.

 3. Zoek rond naar de beste koper: spring niet in op de eerste aanbieding! Ontvang offertes van een aantal verschillende plaatsen, zoals pandjeshuizen, lokale juweliers en zelfs online goudkopers. Dit geeft u een idee van het gangbare tarief en laat u de koper kiezen die u de meeste waar voor uw geld geeft.

 4. Uw opties afwegen (letterlijk): hoe zwaarder uw goud, in grammen, hoe meer het waard is. De meeste pandjeshuizen en goudkopers hebben speciale weegschalen voor nauwkeurige metingen. Je kunt thuis een keukenweegschaal proberen, maar houd er rekening mee dat deze misschien niet zo nauwkeurig is.

Bonustips van Shemesh Goud:

Sentimentele waarde? Laat het taxeren! Als uw goudstuk bijzondere herinneringen heeft, overweeg dan om het professioneel te laten taxeren. Dit kan handig zijn als het extra waarde heeft die verder gaat dan alleen het gewicht en het karaat.

Wees niet bang om te onderhandelen! Net als op een rommelmarkt is onderhandelen geen probleem, vooral als je een grotere hoeveelheid goud verkoopt.

Door deze tips te volgen, wordt u een geliefde professional in het verkopen van goud, klaar om de meeste waarde uit uw schatten te halen!

Uiteindelijk is het kopen of verkopen van goud voordelig. Het kan u helpen wanneer u geld nodig heeft en u beschermen tegen financiële problemen. Koop of verkoop dus vandaag nog goud!

Begin met goudbeleggen met een beperkt budget!!

Als u van plan bent om te kopen of Verkoop goud online Antwerp, dan is Shemesh Gold uw veilige haven. Wij zorgen ervoor dat u de beste deal krijgt voor uw belegging en begeleidt u bij wat u wel en niet moet doen als u bij ons handelt. Bezoek ons ​​vandaag nog voor de beste offerte!

FAQs

Online goud verkopen via Shemesh Goud kan een eenvoudig proces zijn. Als gerenommeerd platform gevestigd in Antwerpen, zijn wij gespecialiseerd in het kopen en verkopen van goud, zilver, horloges en diamanten. Onze gebruiksvriendelijke interface en ons veilige transactieproces maken het gemakkelijk voor u om uw goud met vertrouwen online te verkopen.

Bij Shemesh Goud geven we prioriteit aan de privacy en veiligheid van onze gebruikers. We hebben maatregelen genomen om ervoor te zorgen dat u uw goud kunt verkopen zonder spam te ontvangen. Ons platform maakt gebruik van beveiligde communicatiekanalen en beschermt uw persoonlijke gegevens. U kunt er zeker van zijn dat we spampreventie serieus nemen en ernaar streven om een probleemloze verkoopervaring te bieden.

De tijd die nodig is om een aanbod te ontvangen om online goud te verkopen, kan variëren, afhankelijk van het platform en de specifieke koper. Sommige online goudkopers bieden directe offertes op basis van de informatie die u over uw goud verstrekt, terwijl anderen u kunnen vragen de items ter beoordeling op te sturen voordat u een bod uitbrengt.

Bij Shemesh Goud begrijpen we dat tijd kostbaar is. We streven ernaar om onze klanten snel aanbiedingen te doen. Na het indienen van de nodige informatie over uw goud, is ons evaluatieproces efficiënt en gestroomlijnd. In de meeste gevallen kunt u binnen enkele dagen, zo niet eerder, een offerte verwachten.

Het online verkopen van goudstaven omvat meestal de volgende stappen:

  1. Onderzoek gerenommeerde kopers: Zoek naar vertrouwde online platforms of dealers, zoals Shemesh Goud die gespecialiseerd zijn in het kopen van goudbaren.
  2. Verzamel informatie over uw goudstaven: Noteer het gewicht, de zuiverheid en eventuele relevante markeringen of certificeringen die aan uw goudbaren zijn gekoppeld. Deze informatie zal helpen bij het bepalen van hun waarde.

  3. Vind het juiste platform of dealer: Kies een betrouwbaar platform of dealer, zoals Shemesh Goud, die een eenvoudig proces biedt voor het verkopen van goudbaren. Zorg ervoor dat ze een veilig systeem hebben voor het afhandelen van transacties.
  4. Aanbiedingen ontvangen en beoordelen: Zodra u de nodige informatie heeft verstrekt, zal de koper uw goudbaren beoordelen en een bod uitbrengen. Evalueer het aanbod op basis van marktprijzen en uw eigen onderzoek.

  5. Accepteer het aanbod en voltooi de transactie: Als u tevreden bent met het aanbod, volgt u de instructies van het platform om het te accepteren en door te gaan met de transactie. Dit kan inhouden dat de goudstaven veilig naar de koper worden verzonden en dat de betaling wordt ontvangen