Skip to content Skip to footer

5 redenen waarom slimme beleggers nu goud kopen

Home » Blogs » Goud » 5 redenen waarom slimme beleggers nu goud kopen

5 redenen waarom slimme beleggers nu goud kopen

In het huidige volatiele economische klimaat zoeken beleggers voortdurend naar manieren om hun vermogen te beschermen en hun portefeuilles uit te breiden. Eén beleggingsoptie die de tand des tijds heeft doorstaan, is goud. Maar is het kopen van goud in het steeds veranderende landschap van de wereldeconomie nog steeds een slimme zet in 2024? In dit artikel bespreken we alles wat u moet weten over inkoop goud.

Dus laten we beginnen. UW GOUDEN WOORDENLIJST

Karat: Laat zien hoe puur het goud is, waarbij 24 karaat de zuiverste vorm is die beschikbaar is.

Legering: Een mix van metalen toegevoegd aan goud om de duurzaamheid te verbeteren en de kleur ervan te veranderen.

Keurmerk: Een stempel dat de kwaliteit en authenticiteit van het gouden sieraad of item aangeeft.

Bullion: Puur goud in bulkvorm, vaak in staven of blokken, gebruikt voor investeringen.

Fijnheid: Een andere maatstaf voor de zuiverheid van goud, vaak gebruikt voor munten en baren.

Aanslag: Een dofheid of verdonkering van het oppervlak van het goud als gevolg van oxidatie of andere factoren.

Vermeil: Verguld op sterling zilver, een combinatie van betaalbaarheid en elegantie.

Plating: Een dunne laag goud aangebracht op een ander metalen oppervlak ter decoratie of bescherming.

Patina: Een natuurlijke glans of film die zich in de loop van de tijd op goud vormt en karakter toevoegt.

Assay: testen om de zuiverheid en kwaliteit van goud te bevestigen, meestal uitgevoerd door experts.

Investment grade: Goud dat vanwege zijn kwaliteit en zuiverheid geschikt wordt geacht voor beleggingsdoeleinden.

Kneedbaar: het vermogen van goud om in verschillende vormen te worden gehamerd of gedrukt zonder te breken.

Glans: De glans en schittering van goud, waardoor de esthetische aantrekkingskracht wordt vergroot.

Spotprijs: De huidige marktprijs van goud per ounce, die de aan- en verkoopbeslissingen beïnvloedt.

Landgoedsieraden: Tweedehands gouden sieraden, vaak met unieke ontwerpen en historische waarde.

Is goud kopen een slimme zet in 2023?

Er zijn veel voordelen verbonden aan het kopen van goud, en hier zijn er enkele.

 1. Indekking tegen inflatie:

Uitleg: Inflatie betekent dat de prijzen van dingen in de loop van de tijd stijgen, waardoor geld zijn waarde kan verliezen.

Ondersteuning van experts:
Veel financiële experts raden aan om goud in uw beleggingen te hebben om u tegen inflatie te beschermen.

 1. Diversificatie in onzekere tijden:

Belang:
Het spreiden van uw beleggingen helpt de risico’s te verminderen, vooral in onstabiele economische tijden.

Het voordeel van goud:
In tegenstelling tot aandelen of obligaties stijgt goud vaak wanneer andere beleggingen dalen, waardoor het een goede aanvulling is op uw portefeuille.

III. Geopolitieke en economische factoren die goud bevorderen:

Analyse:
Wanneer er spanningen tussen landen of economische onzekerheden zijn, vertrouwen mensen meer op goud, waardoor de prijs ervan omhoog gaat.

Status van veilige haven:
Goud wordt in moeilijke tijden gezien als een veilige plek om geld in te beleggen, omdat het zijn waarde behoudt.

Trend van de centrale banken:
De centrale banken van veel landen kopen meer goud, waaruit blijkt dat zij ook in de waarde ervan geloven.

Een ander
voordeel van het kopen van goud is dat de koersen wereldwijd stabiel blijven, zodat u een vergelijkbare prijs kunt verwachten, waar u ook bent.

Een van de mooie dingen van beleggen in goud is dat het geen onderhoud van uw kant vereist. Je kunt hem eenvoudig en zonder problemen jarenlang op een veilige plek bewaren. Goud kunt u veilig opbergen in uw locker. Voordat u goud koopt, moet u de goudkoers in uw land en andere grote hubs controleren om de laatste prijs te kennen.

Een ander voordeel van beleggen in goud is dat het gemakkelijk kan worden doorgegeven aan de volgende generatie. In sommige landen is het een traditie om gouden sieraden aan kinderen te schenken tijdens belangrijke levensgebeurtenissen. Dit is een geweldige manier om uw geld veilig te stellen voor de toekomst. Goud verliest zelfs na tientallen jaren zijn waarde en glans niet, en je kunt het zelfs inruilen voor nieuwe sieraden op de markt. Investeren in goud is dus niet alleen een slimme financiële zet, maar ook een manier om de toekomst van uw gezin veilig te stellen.

Wanneer u in fysiek goud belegt, hoeft u zich geen zorgen te maken dat de waarde ervan te veel fluctueert. De prijs blijft relatief stabiel in vergelijking met andere activa. Zelfs na vele jaren zal uw goud nog steeds een goede waarde hebben op de markt, wat zekerheid biedt voor uw toekomst. In tegenstelling tot andere beleggingen verslechtert goud niet in de loop van de tijd. De waarde ervan neemt niet af als gevolg van de leeftijd, en zelfs oude gouden sieraden behouden dezelfde prijs als nieuwe. Door te beleggen in fysiek goud kunt u op de lange termijn genieten van zowel goede rendementen als zekerheid. Het wordt ook beschouwd als een statussymbool in de samenleving en biedt toekomstige liquiditeit voor uw financiële behoeften.

Wat zijn de verschillende manieren om in goud te beleggen?

Er zijn andere manieren waarop u in goud kunt beleggen, maar deze lijken u goudbeleggingen te bieden. Hier zijn drie soorten fysiek goud:

Gouden munten:

Kleine, handige goudeenheden. 
Gemakkelijk herkenbaar en verhandelbaar. Meestal geslagen door overheden of gerenommeerde particuliere munthuizen. Voorbeelden hiervan zijn American Eagle, Canadian Maple Leaf en Zuid-Afrikaanse Krugerrand.

Pluspunten:

Gemakkelijk herkenbaar en verhandelbaar. 
Verkrijgbaar in verschillende maten, waardoor ze toegankelijk zijn voor verschillende budgetten.

Nadelen:

Meestal verkocht tegen een premie boven de goudprijs. 
Risico op valse munten op de markt

Goudstaven:

Meestal groter van formaat dan munten. 
Aangeboden in verschillende gewichten, variërend van enkele grammen tot enkele kilogrammen. Zuiverheidsniveaus variëren doorgaans van 99,5% tot 99,99%. Over het algemeen favoriet bij institutionele beleggers en centrale banken.

Pluspunten:

Over het algemeen lagere premie vergeleken met gouden munten. 
Verkrijgbaar in grotere maten, geschikt voor grootschalige investeringen.

Nadelen:

Gebrek aan deelbaarheid; Bij het verkopen van een portie kan smelten nodig zijn. 
Opslag kan omslachtig zijn, vooral voor grote repen. 

Gouden juwelen:

Vertegenwoordigt een draagbare vorm van beleggen. 
Verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen en stijlen. De waarde wordt bepaald door gewicht, zuiverheid en vakmanschap. Kan extra kosten met zich meebrengen, zoals het maken van kosten en ontwerppremies.

Pluspunten
:

Biedt dubbel nut als investering en als draagbare versiering. 
Kan sentimentele waarde hebben, vooral voor erfstukstukken.

Nadelen:

Hoge fabricagekosten kunnen de aankoopprijs verhogen. 
Waardering kan subjectief zijn, afhankelijk van ontwerp en vakmanschap.

Wat zijn enkele goudbeleggingsstrategieën voor beginners?

De verschillende vormen van goud begrijpen

Voordat u goud aanschaft en een strategie gaat bepalen, is het van cruciaal belang dat u zich vertrouwd maakt met de verschillende vormen waarin goud te koop is. Deze omvatten goudstaven, gouden munten en gouden sieraden. Elke vorm heeft zijn eigen voor- en nadelen, en het is belangrijk om persoonlijke voorkeuren, budget en langetermijndoelen te beoordelen bij het beslissen in welke vorm van goud u wilt investeren.

Onderzoek, onderzoek, onderzoek

Een cruciale stap voor elke beginner is het uitvoeren van grondig onderzoek naar de goudmarkt. Inzicht in de factoren die de goudprijs beïnvloeden, zoals economische indicatoren, geopolitieke gebeurtenissen en markttrends, zal beleggers helpen weloverwogen beslissingen te nemen. Op de hoogte blijven van nieuws, brancherapporten en deskundige analyses is essentieel om voorop te blijven lopen op de goudbeleggingsmarkt.

Stel duidelijke beleggingsdoelen

Het vaststellen van duidelijke beleggingsdoelen is van cruciaal belang voor elke belegger, ook voor beginners. Bent u op zoek naar vermogensbehoud op de lange termijn, kapitaalgroei of portefeuillediversificatie? Goud kan verschillende doeleinden dienen in een beleggingsportefeuille, en het definiëren van uw doelen zal u helpen uw beleggingsstrategie vorm te geven. Het is belangrijk op te merken dat goud doorgaans als een langetermijninvestering wordt beschouwd, dus geduld is de sleutel.

Overweeg Dollar-Cost Averaging

Voor beginners is het berekenen van de dollarkosten een strategie die het overwegen waard is. Bij deze strategie wordt met regelmatige tussenpozen een vast bedrag in goud belegd, ongeacht de huidige prijs. Door dit te doen kunnen beleggers de impact van prijsschommelingen op de korte termijn verzachten en mogelijk in de loop van de tijd profiteren van lagere gemiddelde kosten. Het berekenen van de dollarkosten is een gedisciplineerde aanpak die beginners kan helpen bij het navigeren door de volatiliteit van de goudmarkt.

Fysiek goud of ETF’s?

Als het gaat om
het kopen van goud, worden beginners vaak geconfronteerd met het dilemma dat ze moeten kiezen tussen fysiek goud en op de beurs verhandelde goudfondsen (ETF’s). Fysiek goud biedt het voordeel van eigendom en de mogelijkheid om het actief fysiek vast te houden. Aan de andere kant bieden ETF’s een gemakkelijke manier om in goud te beleggen zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over opslag en veiligheid. Het is belangrijk om de voor- en nadelen van elke optie tegen elkaar af te wegen en de optie te kiezen die aansluit bij uw beleggingsdoelen en -voorkeuren.

Beoordeel opslag- en beveiligingsopties

Als u besluit te investeren in fysiek goud, is het van cruciaal belang om opslag- en beveiligingsopties te overwegen. Een goede opslag is essentieel om uw investering te beschermen tegen diefstal, schade of verlies. Sommige opties omvatten huiskluizen, bankkluisjes of privékluisfaciliteiten. Elke optie heeft zijn eigen kosten, risico’s en toegankelijkheidsfactoren. Het is raadzaam om professioneel advies in te winnen om de veiligheid en beveiliging van uw fysieke goudbezit te garanderen.

Blijf op de hoogte van belastingen en regelgeving

Voordat u goud koopt,
is het belangrijk om vertrouwd te raken met de fiscale implicaties en regelgeving met betrekking tot goudbezit in uw rechtsgebied. Verschillende landen kunnen verschillende belastingregels hebben met betrekking tot de aankoop, verkoop en eigendom van goud. Het wordt aanbevolen om een belastingprofessional of financieel adviseur te raadplegen om naleving te garanderen en eventuele juridische complicaties te voorkomen.

FAQ’s

Zijn er kosten verbonden aan het kopen en verkopen van goud?

Ja, er zijn doorgaans kosten verbonden aan het kopen of verkopen van goud. Deze kosten kunnen zaken omvatten als dealer-markup, verzendkosten, opslagkosten en mogelijk transactiekosten als u een makelaar of handelsplatform gebruikt.

In hoeveel goud moet ik investeren voor een gediversifieerde portefeuille?

De hoeveelheid goud waarin u moet beleggen, hangt af van uw algehele financiële situatie en beleggingsdoelen. Als algemene regel raden financiële experts aan om voor diversificatiedoeleinden ongeveer 5% tot 10% van uw portefeuille aan goud te beleggen.

Hoe beïnvloedt de mondiale vraag naar goud de prijs ervan?

Goudprijzen worden beïnvloed door de mondiale vraag- en aanboddynamiek. Wanneer de vraag naar goud toeneemt, zoals in tijden van economische onzekerheid of geopolitieke spanningen, heeft de prijs de neiging te stijgen. Omgekeerd, als de vraag afneemt, kan de prijs dalen.

Is goud op dit moment een betere belegging dan onroerend goed?

Of goud een betere belegging is dan onroerend goed hangt af van verschillende factoren, zoals de marktomstandigheden, uw beleggingsdoelen, risicotolerantie en tijdshorizon. Zowel goud als onroerend goed kunnen dienen als waardevolle componenten van een gediversifieerde beleggingsportefeuille.

Wat zijn de fiscale gevolgen van beleggen in goud? (varieert per land)

De fiscale implicaties van beleggen in goud variëren per land en zijn afhankelijk van factoren zoals hoe u goud verwerft en vasthoudt, hoe lang u het vasthoudt en of u winst boekt als u het verkoopt. Het is belangrijk om een belastingadviseur of financieel expert te raadplegen om inzicht te krijgen in de specifieke fiscale implicaties in uw land.

Ontgrendel de schat!!

Wilt u goud kopen in Antwerpen? Je hebt geluk! Shemesh Goud heeft drie soorten echt goud voor je: gouden munten, goudstaven en sieraden. Wat het beste bij u past, vindt u gemakkelijk!

Bekijk onze website om alle opties te verkennen en het perfecte stuk goud voor u te vinden. Met Shemesh Goud is goud kopen in Antwerpen nog nooit zo eenvoudig geweest!

 

Ontgrendel de schat!!

Wilt u inkoop goud antwerpen? Je hebt geluk! Shemesh Goud heeft drie soorten echt goud voor je: gouden munten, goudstaven en sieraden. Wat het beste bij u past, vindt u gemakkelijk!

Bekijk onze website om alle opties te verkennen en het perfecte stuk goud voor u te vinden. Met Shemesh Goud is goud kopen in Antwerpen nog nooit zo eenvoudig geweest!

FAQs

Online goud verkopen via Shemesh Goud kan een eenvoudig proces zijn. Als gerenommeerd platform gevestigd in Antwerpen, zijn wij gespecialiseerd in het kopen en verkopen van goud, zilver, horloges en diamanten. Onze gebruiksvriendelijke interface en ons veilige transactieproces maken het gemakkelijk voor u om uw goud met vertrouwen online te verkopen.

Bij Shemesh Goud geven we prioriteit aan de privacy en veiligheid van onze gebruikers. We hebben maatregelen genomen om ervoor te zorgen dat u uw goud kunt verkopen zonder spam te ontvangen. Ons platform maakt gebruik van beveiligde communicatiekanalen en beschermt uw persoonlijke gegevens. U kunt er zeker van zijn dat we spampreventie serieus nemen en ernaar streven om een probleemloze verkoopervaring te bieden.

De tijd die nodig is om een aanbod te ontvangen om online goud te verkopen, kan variëren, afhankelijk van het platform en de specifieke koper. Sommige online goudkopers bieden directe offertes op basis van de informatie die u over uw goud verstrekt, terwijl anderen u kunnen vragen de items ter beoordeling op te sturen voordat u een bod uitbrengt.

Bij Shemesh Goud begrijpen we dat tijd kostbaar is. We streven ernaar om onze klanten snel aanbiedingen te doen. Na het indienen van de nodige informatie over uw goud, is ons evaluatieproces efficiënt en gestroomlijnd. In de meeste gevallen kunt u binnen enkele dagen, zo niet eerder, een offerte verwachten.

Het online verkopen van goudstaven omvat meestal de volgende stappen:

  1. Onderzoek gerenommeerde kopers: Zoek naar vertrouwde online platforms of dealers, zoals Shemesh Goud die gespecialiseerd zijn in het kopen van goudbaren.
  2. Verzamel informatie over uw goudstaven: Noteer het gewicht, de zuiverheid en eventuele relevante markeringen of certificeringen die aan uw goudbaren zijn gekoppeld. Deze informatie zal helpen bij het bepalen van hun waarde.

  3. Vind het juiste platform of dealer: Kies een betrouwbaar platform of dealer, zoals Shemesh Goud, die een eenvoudig proces biedt voor het verkopen van goudbaren. Zorg ervoor dat ze een veilig systeem hebben voor het afhandelen van transacties.
  4. Aanbiedingen ontvangen en beoordelen: Zodra u de nodige informatie heeft verstrekt, zal de koper uw goudbaren beoordelen en een bod uitbrengen. Evalueer het aanbod op basis van marktprijzen en uw eigen onderzoek.

  5. Accepteer het aanbod en voltooi de transactie: Als u tevreden bent met het aanbod, volgt u de instructies van het platform om het te accepteren en door te gaan met de transactie. Dit kan inhouden dat de goudstaven veilig naar de koper worden verzonden en dat de betaling wordt ontvangen