Skip to content Skip to footer

5 dingen die u niet wist over het kopen van goud

Home » Blogs » Goud » 5 dingen die u niet wist over het kopen van goud

5 dingen die u niet wist over het kopen van goud

Wilt u weten hoe u aan de slag kunt gaan in Edelmetalen?

Ontdek hoe edele metalen uw portefeuille kunnen versterken, uw bezittingen kunnen beschermen en de inflatie kunnen stimuleren.

Investeren in fysiek goud kan een lonende onderneming zijn, die een tastbare en betrouwbare dekking biedt tegen economische onzekerheden. Zoals bij elke investering is het echter van cruciaal belang om geïnformeerd te zijn en verstandige keuzes te maken om succes te garanderen. In deze blogpost onderzoeken we vijf dingen die je misschien niet weet over het
Inkoop goud Antwerpen – fysiek goud, waarbij we de positieve aspecten van goudbeleggingen benadrukken.

Daarnaast gaan we dieper in op vijf veel voorkomende fouten die u kunt vermijden, en bieden we gedetailleerde inhoud op een gemakkelijk te begrijpen manier om u te helpen succesvol door de wereld van beleggen in goud te navigeren.

5 dingen die u niet wist over het kopen van fysiek goud

  1. Goud vereist geduld, geen haast

  Investeren in fysiek goud is geen kortere weg naar snelle rijkdom. Het vergt tijd, geduld en grondig onderzoek. Overhaast goud kopen vanwege marktopwinding of angst om iets te missen (FOMO) kan ertoe leiden dat u te veel betaalt of investeert in activa die niet aansluiten bij uw financiële doelstellingen. Neem de tijd, doe grondig onderzoek en vraag advies aan een gerenommeerde edelmetaaladviseur die uw belangen belangrijker vindt dan snelle verkopen.

   

  1. Ontdek al uw opties

  In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is goud geen one-size-fits-all belegging. U heeft verschillende opties, waaronder goudbaren, munten, munten van beleggingskwaliteit en goudaandelen. Elke optie heeft zijn eigen voordelen en overwegingen. Overweeg zorgvuldig uw doelstellingen voordat u een aankoop doet en onderzoek het volledige scala aan beschikbare opties om ervoor te zorgen dat uw investering aansluit bij uw unieke financiële doelstellingen.

   

  1. Wees op uw hoede met ‘exclusieve’ en moderne bullion-munten

  Sommige dealers kunnen proberen beleggers te veel in rekening te brengen door bepaalde munten als “exclusief voor dealers” te bestempelen of door de nadruk te leggen op hoge cijfers voor moderne bullion-munten. Neem de tijd om te onderzoeken of deze benamingen echt waarde toevoegen naast het metaalgehalte. Het zoeken naar een second opinion en het uitoefenen van due diligence kunnen u beschermen tegen het slachtoffer worden van deze marketingtactieken.

   

  1. Maak onderscheid tussen papiergoud en fysiek goud

  Het begrijpen van het onderscheid tussen papiergoud (ETF’s, beleggingsfondsen en mijnbouwaandelen) en fysiek goud is cruciaal voordat u goud antwerpen koopt. Hoewel papiergoud misschien toegankelijker lijkt, biedt het slechts indirecte blootstelling aan goud en stelt het u nog steeds bloot aan marktrisico’s. Geef prioriteit aan het accumuleren van fysiek goud voor echte diversificatie en de inflatiebescherming die daarmee gepaard gaat.

   

  Wat is fysiek goud precies?
  Vergeet papieren certificaten of digitale representaties. Fysiek goud is, simpel gezegd, goud dat je in je handen kunt houden. Het komt in verschillende vormen voor, zoals:
  Staven: Denk aan glimmende blokken, variërend van kleine reepjes van één gram tot zware kilostenen. Zuiverheid is hier koning, meestal gemeten in karaat (24k is het zuiverste).

  Munten: Van soevereine staten tot verzameledities, gouden munten bieden naast investeringspotentieel geschiedenis en schoonheid. Populaire keuzes zijn onder meer American Eagles, Krugerrands en Maple Leafs.

  Sieraden: Hoewel ze niet uitsluitend bedoeld zijn om te beleggen, kunnen bepaalde erfstukstukken of sieraden van hoge karaats een aanzienlijke goudwaarde hebben.

   

  Wat is fysiek goud precies?
  Vergeet papieren certificaten of digitale representaties. Fysiek goud is, simpel gezegd, goud dat je in je handen kunt houden. Het komt in verschillende vormen voor, zoals:
  Staven: Denk aan glimmende blokken, variërend van kleine reepjes van één gram tot zware kilostenen. Zuiverheid is hier koning, meestal gemeten in karaat (24k is het zuiverste).
  Munten: Van soevereine staten tot verzameledities, gouden munten bieden naast investeringspotentieel geschiedenis en schoonheid. Populaire keuzes zijn onder meer American Eagles, Krugerrands en Maple Leafs.

  Sieraden: Hoewel ze niet uitsluitend bedoeld zijn om te beleggen, kunnen bepaalde erfstukstukken of sieraden van hoge karaats een aanzienlijke goudwaarde hebben.
  Dus waarom fysiek goud bezitten?
  Naast de onmiskenbare elegantie zijn hier een paar redenen waarom het bezit van fysiek goud u zou kunnen aanspreken:
  Indekken tegen inflatie: In tegenstelling tot een dollarbiljet waarvan de waarde in de loop van de tijd erodeert, heeft goud historisch gezien zijn koopkracht behouden. Het wordt gezien als een veilige haven tijdens economische recessies.

  Materiële activa: In een wereld die wordt gedomineerd door alles wat digitaal is, kan het bezit van iets echts en waardevols geruststellend zijn. Goud biedt een gevoel van veiligheid en onafhankelijkheid.

  Portefeuillediversificatie: Het toevoegen van fysiek goud aan uw beleggingsmix kan het risico spreiden en de stabiliteit vergroten. Het beweegt niet altijd synchroon met de traditionele markten, wat diversificatievoordelen biedt.

  Potentieel voor waardering: Zoals bij elke belegging fluctueert de goudprijs. Maar het historische trackrecord laat groei op de lange termijn zien, waardoor het een potentieel lucratieve weg is voor de geduldige belegger.

   

  1. Wees sceptisch over aanbiedingen voor ‘gratis goud’

  De aantrekkingskracht van ‘gratis’ goud kan verleidelijk zijn, maar in werkelijkheid is het vaak een marketingtactiek om de kosten elders te verschuiven. Vertrouw op uw instinct en wees op uw hoede voor deals die te mooi klinken om waar te zijn. Blijf bij transparante en gerenommeerde goudhandelaren om ervoor te zorgen dat uw beleggingen gebaseerd zijn op gezonde principes in plaats van op gimmicks.
  Last but not least: vertrouw niet blindelings op tv-advertenties

  Hoewel tv-advertenties interesse kunnen wekken, mag u er niet vanuit gaan dat wat er wordt verkocht een goede koop is. Gouden munten die op tv-infomercials worden gepromoot, kunnen de prijzen hebben opgedreven en kunnen de volledige inhoud van edele metalen missen. Gebruik deze advertenties als uitgangspunt, maar neem altijd persoonlijk contact op met gerenommeerde munthandelaren om weloverwogen beslissingen te nemen.

Begin vandaag nog aan uw vreugdevolle reis !!

Concluderend: het navigeren door de wereld van fysieke goudbeleggingen vereist zorgvuldige overweging, onderzoek en de begeleiding van ervaren professionals. Door deze vijf positieve aspecten van het Inkoop goud in Antwerpen te begrijpen en de geschetste veelgemaakte fouten te vermijden, kunt u zich positioneren voor een succesvol en lonend investeringstraject in goud. Vergeet niet om prioriteit te geven aan langetermijndoelen, alle beschikbare opties te verkennen en advies in te winnen bij gerenommeerde experts om weloverwogen beslissingen te nemen die aansluiten bij uw financiële doelstellingen.

En voor degenen die op zoek zijn naar een betrouwbare bron om goud te kopen en deskundig advies te krijgen, overweeg dan om Shemesh Goud te verkennen. Onze toewijding aan transparantie en klanttevredenheid maakt hen tot een betrouwbare partner in uw goudbeleggingsinspanningen. Maak van uw eerste goudinvestering een succes door op de hoogte te blijven en de juiste wegen te kiezen voor uw financiële doelen.

 Onthoud: Investeer verstandig, houd vast en laat de gouden gloed van stabiliteit uw financiële toekomst verlichten.

FAQs

Online goud verkopen via Shemesh Goud kan een eenvoudig proces zijn. Als gerenommeerd platform gevestigd in Antwerpen, zijn wij gespecialiseerd in het kopen en verkopen van goud, zilver, horloges en diamanten. Onze gebruiksvriendelijke interface en ons veilige transactieproces maken het gemakkelijk voor u om uw goud met vertrouwen online te verkopen.

Bij Shemesh Goud geven we prioriteit aan de privacy en veiligheid van onze gebruikers. We hebben maatregelen genomen om ervoor te zorgen dat u uw goud kunt verkopen zonder spam te ontvangen. Ons platform maakt gebruik van beveiligde communicatiekanalen en beschermt uw persoonlijke gegevens. U kunt er zeker van zijn dat we spampreventie serieus nemen en ernaar streven om een probleemloze verkoopervaring te bieden.

De tijd die nodig is om een aanbod te ontvangen om online goud te verkopen, kan variëren, afhankelijk van het platform en de specifieke koper. Sommige online goudkopers bieden directe offertes op basis van de informatie die u over uw goud verstrekt, terwijl anderen u kunnen vragen de items ter beoordeling op te sturen voordat u een bod uitbrengt.

Bij Shemesh Goud begrijpen we dat tijd kostbaar is. We streven ernaar om onze klanten snel aanbiedingen te doen. Na het indienen van de nodige informatie over uw goud, is ons evaluatieproces efficiënt en gestroomlijnd. In de meeste gevallen kunt u binnen enkele dagen, zo niet eerder, een offerte verwachten.

Het online verkopen van goudstaven omvat meestal de volgende stappen:

 1. Onderzoek gerenommeerde kopers: Zoek naar vertrouwde online platforms of dealers, zoals Shemesh Goud die gespecialiseerd zijn in het kopen van goudbaren.
 2. Verzamel informatie over uw goudstaven: Noteer het gewicht, de zuiverheid en eventuele relevante markeringen of certificeringen die aan uw goudbaren zijn gekoppeld. Deze informatie zal helpen bij het bepalen van hun waarde.

 3. Vind het juiste platform of dealer: Kies een betrouwbaar platform of dealer, zoals Shemesh Goud, die een eenvoudig proces biedt voor het verkopen van goudbaren. Zorg ervoor dat ze een veilig systeem hebben voor het afhandelen van transacties.
 4. Aanbiedingen ontvangen en beoordelen: Zodra u de nodige informatie heeft verstrekt, zal de koper uw goudbaren beoordelen en een bod uitbrengen. Evalueer het aanbod op basis van marktprijzen en uw eigen onderzoek.

 5. Accepteer het aanbod en voltooi de transactie: Als u tevreden bent met het aanbod, volgt u de instructies van het platform om het te accepteren en door te gaan met de transactie. Dit kan inhouden dat de goudstaven veilig naar de koper worden verzonden en dat de betaling wordt ontvangen